Se Margrethes vilde guld-diadem

Dronningen åbnede og støttede udstillingen ’Rocks of Greenland’ i Designmuseum Danmark

af | jun 21, 2023 | Kongelige

En spritny udstilling med sten fra den grønlandske undergrund blev åbnet af Dronningen, der ankom i en sommerlig lyserød kjole med jakke og hat.

På udstillingen ’Rocks of Greenland’ i Designmuseum Danmark kan man blandt andet også opleve et smukt gyldent diadem, som Margrethe selv har bidraget med.

Det blev nytomkendte.dk vidne til onsdag middag, hvor regenten gik på talerstolen.

Guld og brillanter

– Jeg har den store glæde at udstille nogle af de ting, jeg bruger, og håber udstillingen vil blive set af rigtigt mange mennesker, så vi kan få en fornemmelse af, hvor meget der ligger af spændende ting i Grønlands undergrund, og hvor meget man kan få ud af det, lød det fra Dronningen.

Hendes ’Naasut’-diadem er skabt i grønlandsk guld og brillanter og designet af guldsmed Nicolai Appel.

Hendes Majestæt modtog det sjældent udstillede smykke af det grønlandske folk i forbindelse med sit 40-års regeringsjubilæum i 2012.

Udstillingen støttes i øvrigt af Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond.

Se mere nedenfor:

Dronningen har bidraget med flere af sine egne smykker til ny udstilling på Designmusuem Danmark. (Foto: Kenth G. Madsen)

Naasut diademet af grønlandsk guld har Dronningen modtaget i gave fra det grønlandske folk i forbindelse med sit 40-års regeringsjubilæum. (Foto: Kenth G. Madsen)

Dronningen betragter her sine egne ting fra sit private smykkeskrin på Amalienborg. (Foto: Kenth G. Madsen)

Se andre indlæg

Mary reagerer på tragedie

Mary reagerer på tragedie

Hjemmeværnssoldat faldt død om natten før Marys deltagelse i fejringen af værnets 75-års jubilæum i Churchillparken. Klik og få alle billederne i galleriet

Græd af glæde

Græd af glæde

Kong Frederiks hædersbevisning endte med at udløse tårer hos en garder ved Livgardens Kaserne i København. Se alle billederne fra ‘Urparaden’ i galleriet herunder