Græd af glæde

Kong Frederiks hædersbevisning endte med at udløse tårer hos en garder ved Livgardens Kaserne i København. Se alle billederne fra 'Urparaden' i galleriet herunder

af | mar 13, 2024 | kong frederik, Kongelige

For første gang afleverede Kong Frederik ’Hans Majestæt Kongens Ur’ til den bedste soldaterkammerat ved Livgardens Kaserne i København.

Det flotte Georg Jensen-ur gik til Rasmus Boy Bedsted fra Den Kongelige Livgardes vagttjeneste.

Det bragte tårerne frem hos den unge mand.

Familien dukkede op

 – Troede jeg kunne klare det uden at fælde en tåre, men da familien så dukkede op, så gik den ikke helt, sagde den 20-årige garder stolt over hædersbevisningen til nytomkendte.dk.

Glad og taknemmelig

– De er kammerater, som jeg har gået op og ned ad igennem otte måneder, og som har valgt mig. Det er jeg meget glad og taknemmelig for, fortsatte Rasmus Boy Bedsted.

– Tak for god vagttjeneste

Kongen holdt en tale, hvor han blandt andet takkede kompagniet for god vagttjeneste foran Amalienborg Slot, hvor den kongelige familie som bekendt bor.

Siden 1970

Overrækkelsen af uret har fundet sted siden 1970, hvor det blev indstiftet i forbindelse med Frederik 9.’s 70-års fødselsdag.

Uret skiftede ved tronskiftet i 1972 navn til ”Dronningens Ur” og efter tronskiftet i 2024 kaldes det nu igen ”Kongens Ur”.

Se andre indlæg

Mary reagerer på tragedie

Mary reagerer på tragedie

Hjemmeværnssoldat faldt død om natten før Marys deltagelse i fejringen af værnets 75-års jubilæum i Churchillparken. Klik og få alle billederne i galleriet

Sjældne typer

Sjældne typer

Dronning Mary kastede glans over ’Sjældne-dagen 2024’. Se billederne i galleriet herunder