Så svært er det

For at undgå dagpenge må Søren Malling dræne på sin private opsparing efter konflikten i filmbranchen, der skaber stor arbejdsløshed blandt skuespillere

af | nov 18, 2023 | Kendte, søren malling

Danske skuespillere fra top til bund lider under manglende jobtilbud, efter at film- og tv-branchen i 2022 var gennem en udmarvende rettighedskonflikt, der lammede tv-serieproduktioner.

Holder sig tilbage

Dertil kommer en international krise, hvor investorerne – herunder streamingtjenester – holder sig tilbage med investeringer.

Har trukket sig fra Danmark

– Det er en svær tid for vores branche. Store filmselskaber har trukket sig fra Danmark på grund en konflikt med vores fagforening, sagde Søren Malling til nytomkendte.dk ved ’Ecco Shortlist Award 2023’ på Bremen i København.

Nomineret

Efter medvirken i kortfilmen ’Middagen’ var han her nomineret som bedste mandlige skuespiller.

Dyster situation

En lille cadeau i en hverdag, hvor situationen ser dyster ud i forhold til engagementer.

Udenom dagpengesystemet

 – Jeg har færre jobs og færre tilbud. Nu er det høj som lav, der ikke har noget at lave, sagde den 59-årige skuespiller, der har en lille opsparing at tære af i krisetider.

Kan ikke blive ved

Normalt sætter han en ære i at klare sig selv udenom dagpengesystemet, men omvendt kan det ikke gå i længden uden indtægter, erkender han.

Nødt til at bruge den

– Hvis man har en lille buffer, så er du nødt til at bruge af den, men den har jeg nu tæret på i et års tid, lød det videre fra ’1864’-skuespilleren, der i tidens løb har medvirket i mange store tv-serier.

Alle tuder

– Vi sidder alle og tuder. Der er kun hensigter, men der er ingen kontrakter at underskrive, fordi usikkerheden hersker, sagde han, der føler det dræbende ikke at bestille noget.

Handler om at være i gang

– I stedet for at vente på, at telefonen ringer, så burde man måske gå sammen med gode kollegaer. Det handler også om at være i gang. Der er noget identitetskrise i det, fortsatte Søren Malling.

Man bliver rusten

– Hvis du er ude for længe, så kan man godt blive rusten. Det er også en faktor, mente han.

Se andre indlæg

Det skal der ske nu

Det skal der ske nu

Efter en flot sejr i ’X Factor’ er Helene Frank snart tilbage i skole-hverdagen