Lone Hertz skriver fire bøger om sit liv

Den 84-årige folkekære skuespiller har regnet sig frem til at fortællingen om hendes liv kommer til at fylde meget, men hun mangler tiden til at komme i gang med skriveprocessen

af | jul 4, 2023 | Kendte, lone hertz

Gennem et stykke tid har Lone Hertz barslet med at få skrevet sine erindringer, og selvom det kniber med at finde tiden og gøre alvor ud af idéen, så er hun dog nået et skridt videre på den hullede vej.

– Det er så forfærdeligt. Jeg har fire bind på vej, lyder det fra den 84-årige skuespiller til nytomkendte.dk ved premieren på ’De Gerrige’ i Odd Fellow Palæet.

– Jeg er ældgammel

Sidste år ved juletid løftede hun sløret for, hvad der er i gærde overfor kendte.dk ved et rød løber-arrangement

– Jeg har så meget at skrive om, da jeg har levet så længe, er ældgammel, så jeg kommer nok til at skrive tre bind, fortalte hun med et smil på det tidspunkt.

Har lavet synopsis

Men nu har hun altså revideret sit oprindelige skøn, så der bliver tale om yderligere et bind.

– Jeg har lavet en synopsis, har lavet alle overskrifterne og derved regnet med mig frem til, at der skal skrives fire bind, konstaterer hun videre.

– Men det er tiden, jeg mangler, og det er jeg ked af, men det skal lykkes, fastslår hun, der tidligere har gjort sig gældende som forfatter.

’Tomas – et barn du ikke kan nå’

 Det vakte stor opsigt i 1980, da hun i DR-dokumentaren ’Tomas – et barn du ikke kan nå’ hudløst ærligt stillede sig frem om at være mor til en hjerneskadet søn (faren var skuespilleren Axel Strøbye, red.)

12 år senere udkom hun så med bogen ’Sisyfosbreve’ om sin handicappede søn, der er psykotisk, evnesvag i middelsvær grad og epileptiker.

Lone Hertz er mor til fire voksne børn, hvoraf sønnen Tomas er 56 år.

– Det skal lykkes, siger Lone Hertz om bestræbelserne på at få skrevet sine erindringer. (Foto: Kenth G. Madsen)

Se andre indlæg

Det skal der ske nu

Det skal der ske nu

Efter en flot sejr i ’X Factor’ er Helene Frank snart tilbage i skole-hverdagen