Går helt amok

Kronprins Frederiks overtagelse af tronen søndag bekendtgøres med et vanvittigt festfyrværkeri i Tivoli

Selvom der ikke bliver tale om en decideret kroning, så kommer der alligevel pomp og pragt over det, når Kong Frederik 10. og Dronning Mary overtager tronen søndag.

Største nogensinde

I hvert fald har Tivoli gjort klar til det største festfyrværkeri i forlystelsesparkens 180-årig historie.

Plads til begejstring

– Det kan kun lade sig gøre, fordi der ikke er gæster i haven. Alene det, at vi kan affyre fra Plænen og Koncertsalen samtidig giver os nogle usædvanlige muligheder for et større og mere iøjnefaldende fyrværkeri, siger Tivolis fyrværkerimester Gunnar B. Knudsen.

Kan ses over hele hovedstaden

Det 12 minutter lange fyrværkeri forventes at kunne opleves over hele hovedstaden samt i en række forstæder, hvis vejret arter sig.

Går bersærk

Tivolis fyrværkerimester er klar til at gå bersærk med affyring af 1.251 stjerner, 2.651 bombetter og 1.251 store romerlys med mere.

Lyser 180 meter oppe

Nogle af raketterne kommer til at lyse op i 180 meters højde over København.

 

 

 

Tronskiftet bliver en fest på himlen over Tivoli i København. (Foto: Jakob Meldgaard)

Se andre indlæg

Mary reagerer på tragedie

Mary reagerer på tragedie

Hjemmeværnssoldat faldt død om natten før Marys deltagelse i fejringen af værnets 75-års jubilæum i Churchillparken. Klik og få alle billederne i galleriet

Græd af glæde

Græd af glæde

Kong Frederiks hædersbevisning endte med at udløse tårer hos en garder ved Livgardens Kaserne i København. Se alle billederne fra ‘Urparaden’ i galleriet herunder