Derfor går hun af

Dronningen meddelte sin abdikation i nytårstalen, og hyggede efterfølgende med de nærmeste venner på Amalienborg

Dronning Margrethe abdicerer, og overlader tronen til sin ældste søn, 55-årige kronprins Frederik den 14. januar 2024.

Nytårsbombe

Nytårsbomben smed den 83-årige monark overfor hele nationen i sin nytårstale fra Christian IX’s Palæ.

Vennerne ankom bagefter i minibus

Bagefter holdt Dronningen traditionen tro den årlige nytårsfest sammen med en gruppe venner, herunder skuespiller Joen Bille og kunsthistoriker Bente Scavenius, der ankom i en minibus til Amalienborg.

Sædvanen tro

– Jeg har besluttet, at det er nu, der er det rigtige tidspunkt. Den 14. januar 2024 – 52 år efter jeg efterfulgte min elskede far – vil jeg træde tilbage som Danmarks dronning. Jeg overlader tronen til min søn kronprins Frederik, lød det midt i nytårstalen til folket, hvor hun sædvanen tro berørte andre aktuelle emner også.

Dårligdommene bliver flere

Dronningen kom ind på ryg-operationen, som hun gennemgik i februar.

– Tiden slider, og dårligdommene bliver flere. Man overkommer ikke længere det samme, som man kunne engang, sagde dronningen, som en vægtig begrundelse for sin beslutning.

 

Se flere billeder herunder og nytårstalen:

De nærmeste venner, herunder skuespilleren Joen Bille og hustruen, kunsthistoriker Bente Scavenius ankom kort efter til nytårsfest hos Dronningen på Amalienborg. (Foto: Kenth G. Madsen)

Se andre indlæg

Mary reagerer på tragedie

Mary reagerer på tragedie

Hjemmeværnssoldat faldt død om natten før Marys deltagelse i fejringen af værnets 75-års jubilæum i Churchillparken. Klik og få alle billederne i galleriet

Græd af glæde

Græd af glæde

Kong Frederiks hædersbevisning endte med at udløse tårer hos en garder ved Livgardens Kaserne i København. Se alle billederne fra ‘Urparaden’ i galleriet herunder