‘X Factor’: Lider af ADHD

’X Factor’-dommerne røg nærmest i totterne på hinanden om at få 19-årige August med på deres hold til Bootcamp

af | jan 12, 2024 | Kendte, X Factor

Det var en overvældet ung mand, der fredag aften gik videre i ’X Factor’ efter en iørefaldende optræden med Frank Sinatra-sangen ’That’s Life’.

– Jeg var i chok, da jeg hørte dommerne tale så positivt, siger 19-årige August Tómassen fra København til nytomkendte.dk.

Nyt med sang

– Jeg har kun sunget i badet, afslører August, hvis tone i livet er på så højt et niveau, at dommerne bagefter røg i totterne på hinanden for at få ham med til næste uges ‘six chair challenge’.

Under Blachmans vinger

Det endte med, at han kom under Thomas Blachmans beskyttende vinger.

Har arbejdet hårdt

 – For seks år siden kunne jeg ikke ramme en tone med guitaren, men har arbejdet hårdt for at nå hertil, lyder det fra August, som sidste år droppede ud af 3. G på Sankt Annæ Musikgymnasium, da han ikke kunne finde ro i timerne.

Trommede på bordet

 – Min energi har altid været rettet et andet sted. Jeg kan ikke lade være med at tromme på bordet, siger han, der har diagnosen ADHD – en lidelse med forstyrrelse i opmærksomhed og hyperaktivitet.

Er glad for piber

Til daglig arbejder han i en københavnsk pibebutik.

– Jeg er glad for at arbejde med piber. Derudover spiller jeg musik, fortsætter August, der flere gange har optrådt med sin guitar på Strøget i København.

Forvirret om fremtiden

– Jeg har ofte dummet mig, er forvirret om fremtiden,, men glæder mig til at se, hvad der sker, siger han optimistisk.

 

August klarede sig fantastisk til ‘X Factor’-audition, selvom han ikke tidligere har optrådt med sang. Han er nu klar til næste uges ‘six chair challenge’. (Foto: TV 2)

Se andre indlæg

Det skal der ske nu

Det skal der ske nu

Efter en flot sejr i ’X Factor’ er Helene Frank snart tilbage i skole-hverdagen