Veninden: Kongen er glad

Ellen Hillingsø er nær ven af de royale, og hun har fået en reaktion fra Frederik efter abdikationen

Ellen Hillingsø var også på plads 14. januar, da det nye kongepar vinkede fra balkonen på Christiansborg slotsplads i forbindelse med tronskiftet.

Det skete efter Dronning Margrethes abdikation nytårsaften.

Tæt på Frederik

Som nær ven af kongehuset er hun tættere på end de fleste.

– Fantastisk, sagde hun på spørgsmålet, hvordan det er at være venner med Frederik, Mary og andre af kongehusets medlemmer.

Det afslørede den 56-årige skuespiller til nytomkendte.dk ved ’Robert Prisen’ lørdag aften i Tivoli Hotel.

Og hun fortsatte om tronskiftet:

– Det var så flot

– Jeg så det hele, og det var så flot, sagde hun, og løftede sløret for, at Frederik var glad under en venskabelig samtale med den nye konge.

Bedste veninde med Magrethe

Ellens mor, 83-årige Ellen Birgitta Hillingsø, er i øvrigt bedste veninde med Dronning Magrethe gennem hele 73 år.

Fejrede nytåret sammen

Nytårsaften ankom Birgitta sammen med andre venner i minibus til Amalienborg slot for at skyde nytåret ind med Dronningen.

Nytårsbrag 

Det blev nytomkendte.dk vidne til godt tre timer efter den direkte transmitterede nytårstale, hvor regenten meddelte sin abdikation, som et totalt uventet nytårsbrag i andedammen.

Svigtende fysik

Derimod var Ellens far, den 88-årige pensionerede generalløjtnant Kjeld Hillingsø, ikke i stand til at deltage i festlighederne på grund af svigtende fysik.

Frisk mentalt

Men mentalt fejler han bestemt ikke noget, understregede Ellen ved prisfesten.

Kæmpe underholdende

– Han er i topform. Jeg har lige siddet fire timer med ham i bilen i dag, og han er kæmpe underholdende, sagde ‘Tinka’-skuespilleren.

Det er slut

Tidligere kørte far og datter rundt på foredragsturné efter udgivelsen af deres fælles bogprojekt, ’Generalens Datter’ i 2019.

– Han ville elske det

Men det gør de ikke længere.

– Det er alt for anstrengende. Vi kan ikke køre til en anden ende af landet, underholde i en time og så køre tilbage igen. Det kan han ikke holde til, selvom han ville elske det, bemærkede hun.

 

Se mere herunder:

Ellens far, pensioneret generalløjtnant Kjeld Hillingsø bød Dronning Margrethe II velkommen indenfor i rækkehuset i Charlottenlund under nytårsfesten 2022/23. (Video: Kenth G. Madsen)

Se andre indlæg

Det skal der ske nu

Det skal der ske nu

Efter en flot sejr i ’X Factor’ er Helene Frank snart tilbage i skole-hverdagen