Sådan tackler han krigens gru

Kim Bildsøe-Lassen er ikke upåvirket efter mange år som korrespondent i konfliktzoner. Han har et værktøj til at håndtere de barske oplevelser

I ’Krigens Døgn’ skitserer Kim Bildsøe Lassen stillingskrigen i Ukraine med levende billeder af angreb.

Sideløbende sendes han til konfliktzoner i Mellemøsten, hvor grusomhederne opstår for øjnene af ham.

– Det påvirker også mig

– De civile omkostninger i Gaza er voldsomme, og det påvirker selvfølgelig også mig, sagde den 60-årige DR-vært til nytomkendte.dk tirsdag aften ved Champions League-opgøret i Parken.

Skarp skillelinje

– Jeg er bare nødt til at trække en skarp skillelinje mellem at agere med følelserne og være professionel journalist, fortalte han, der første gang blev sendt til Vestbredden for 30 år siden.

– Det er meget dystert

– Umiddelbart er jeg derfor godt rustet til at dække det, men det er noget helt særligt lige nu. Det er meget dystert, og det påvirker også, erkendte han.

Får skudt to sønner

Kim Bildsøe Lassen interviewede for nylig en mor i Gaza, der aftenen før, havde mistet to sønner i krigen.

Mor i chok

– Og det er ikke rart, at spørge en chokeret mor om noget som helst. Så handler det om at være professionel, fortalte han, der har en måde at håndtere de personlige følelser, der opstår af situationerne.

Meditation hjælper ham

– Vi gør det på hver vores måde, og jeg mediterer 20 minutter om dagen. Det er en måde at anerkende tankerne, og få det filtreret ud, afslører han.

Accepterer tankerne

Kim Bildsøe Lassen bruger nogle åndedrætsteknikker, og prøver at acceptere de tanker, der dukker op, forklarede han videre om metoden til at holde oplevede skrækscenarier på behørig afstand.

– Det hjælper ikke nogen, at jeg er ked af det, sagde han.

Se andre indlæg

Det skal der ske nu

Det skal der ske nu

Efter en flot sejr i ’X Factor’ er Helene Frank snart tilbage i skole-hverdagen