Overlever 60 år i branchen

Finn Nielsen er gået i gang med oplægget til en foredragsrække om sit liv på og bag scenen

af | okt 19, 2023 | finn nielsen, Kendte

I den spritnye film ’Bastarden’ med Mads Mikkelsen som stor stjerne på plakaten optræder Finn Nielsen i rollen som godsejer.

Tom kalender

Så der er stadig bud efter den 86-årige skuespiller i en til tider svær branche.

– Kalenderen er forholdsvis tom lige nu, men næste gang, de skal bruge en gammel mand, så håber jeg, de ringer, sagde skuespilleren til nytomkendte.dk ved premieren på ’Damen med de blå tænder’ i Folketeatret onsdag aften.

Her var han ledsaget af sin gode veninde Lise Lotte.

Træner i frisk stil

Cykelsmeden fra ’Matador’-serien både vinterbader og træner i frisk stil, og så er han i gang med at forberede en foredragsrække med afsæt i sine mange år indenfor rollefaget.

‘Før tæppet går’

 – Arbejdstitlen er, ’Før tæppet går’. Det handler om den verden, man ikke ser, når man sidder som tilskuer nede i salen. Og hvordan er det at overleve 60 år i skuespillerbranchen? For det har jeg gjort, lød det fra Finn Nielsen om oplægget til det kommende foredrag.

Gamle koryfæer

– Jeg har mødt mange kendte personer i mit liv, og jeg gætter på, at min målgruppe bliver de plus 50-årige, som også kender alle de gamle koryfæer.

– Det skal nok blive til noget

Finn Nielsen er klar til at ryste historier ud af ærmerne.

– Jeg har en masse dejlige anekdoter om dem alle, og så har jeg nogle skægge monologer. Det lyder som et tykt manuskript, men det skal nok blive til noget, lovede Finn Nielsen.

– I vores branche går man ikke på pension, men telefonen hører op med at ringe en dag, sagde han.

– Det er min veninde Lise Lotte. Vi er tidligere naboer, forklarede Finn Nielsen om sin ledsager ved premieren på Folketeatret onsdag aften. (Foto: Kenth G. Madsen)

Se andre indlæg

Det skal der ske nu

Det skal der ske nu

Efter en flot sejr i ’X Factor’ er Helene Frank snart tilbage i skole-hverdagen