foto kenth

Josefine Høgh: Deler minde om sin kendte far

Sportsværten drog en parallel til sin egen opvækst, da hun stillede op som vært ved Fodboldfondens auktion til fordel for børn med ringe vilkår

af | jun 12, 2023 | josefine høgh, Kendte

Josefine Høgh løftede søndag opgaven som vært ved Fodboldfondens Velgørenhedsgalla i København sammen med Anders Breinholt.

Her skulle en stor auktion med fodboldlegenden Peter Schmeichel som auktionarius samle penge ind til fattige og udsatte børn i Danmark.

Og ved den lejlighed reflekterede den 33-årige tv-vært over de muligheder, hun har fået i sit liv.

– Jeg ved godt, jeg lever et privilegeret liv, og at jeg får mulighed for at give min datter (Molly på 1 1/2 år, red.) gode muligheder, men det er ikke alle, der kan det, lød det til nytomkendte.dk.

Giver god mening

– Derfor giver det også særlig mening for mig at stille op i dag, og måske lokke nogle penge ud af gæsterne til det gode formål, sagde hun med et smil, inden showet gik i gang.

Josefine Høgh stiftede i kraft af sin afdøde far, landsholdsmålmand og -træner Lars Høgh, bekendtskab med sportsverdenen i en ung alder.

Trippede løs

– Som seksårig så jeg min far spille på OB’s baner, og jeg trippede løs om det snart skulle blive min tur.

– Jeg kan bare huske, jeg ventede længselsfuldt på at blive gammel nok til at få lov til at deltage på banen, mindedes hun, hvis far dermed såede frøene til hendes passion for sport i det hele taget.

I ungdomsårene spillede hun så meget fodbold, at det i 2009 resulterede i en debut på kvindelandsholdet i fodbold.

Målmandslegenden Lars Høgh døde af kræft i en alder af 62 år i 2021.

Se andre indlæg

Det skal der ske nu

Det skal der ske nu

Efter en flot sejr i ’X Factor’ er Helene Frank snart tilbage i skole-hverdagen