Forbereder sin død

83-årige Leif Sylvester har skrevet begravelsessangen, valgt gravstedet og fremstillet en skulptur som forberedelse til dagen, hvor han må sige farvel

af | dec 24, 2023 | Kendte, leif sylvester

Leif Sylvester har lovet sin kone at blive 100 år.

– Og jeg plejer at holde, hvad jeg lover.

– Men jeg siger ikke længere ’hvis jeg dør’, som jeg ellers gjorde engang.

Det fortæller den 83-årige skuespiller og kunstner i et interview til Fyens.dk/Fyens Stiftstidende.

Knokkelmanden i døråbningen

– Jeg er også realistisk, og jeg har været i forbindelse med døden et par gange eller tre, fordi jeg har haft sygdomme, der har gjort, at Knokkelmanden har stået i døråbningen.

– Men han er ikke kommet længere ind, fortæller han.

Skal begraves på Assistens Kirkegård

Som forberedelse til den dag, han ikke skal være her længere, har han valgt gravsted på Assistens Kirkegården, han har lavet en skulptur, skrevet en begravelsessang og i det hele taget arrangeret mindehøjtideligheden til punkt og prikke.

Sætter sig ind i sagerne

– Jeg har det ikke så godt med, hvis noget kommer bag på mig, lyder det videre.

– Derfor sætter jeg mig ind i sagerne. Det har jeg også altid gjort med, hvor vi skulle spille, hvad det er for nogle steder og alt sådan noget, så jeg er helt forberedt på det hele. Og det har jeg også gjort med døden.

De evige jagtmarker

Skulpturen, der er fremstillet til hans gravsted, er en fyr, der står med armene ud til siden, og ligesom trækker lidt på skuldrene, og siger: – Det var det, forklarer Leif Sylvester om afgangen til de evige jagtmarker.

 

Leif Sylvester og hustruen Lisbeth Clausen, 63, holdt sidste år i november bryllupsfest for 100 mennesker i Hundested. Tidligere var han gift med ‘Mormors Kolonihavehus’-sangeren Eva Madsen, der døde for nylig. (Foto: Kenth G. Madsen)

 

Se andre indlæg

Det skal der ske nu

Det skal der ske nu

Efter en flot sejr i ’X Factor’ er Helene Frank snart tilbage i skole-hverdagen