Drømmer om at blive nonne

Anne Herdorf var på studietur i et Benediktinerkloster, hvor hun fik lyst til at leve som søstrene

af | aug 4, 2023 | anne herdorf, Kendte

Sammen med en håndfuld kollegaer besøgte Anne Herdorf Skt. Lioba Klosteret på Frederiksberg for at hente inspiration til medvirken i Det Ny Teaters musicalforestilling ’Sister Act’.

Her skal hun nemlig spille en af nonnerne, der har viet livet til den kristne tro og askese.

– Vi har ét kostume i forestillingen ligesom nonnerne i virkeligheden. Derudover har de dog et særligt, når der skal gøres rent, konstaterede Anne Herdorf under rundturen på klosteret.

Tiltrukket af det enkle liv

Hun føler sig tiltrukket af livet som nonne, når hun sidder i klostrets smukke atrium, hvor en sø med guldfisk omkranset af skønne planter anslår stemningen.

– Jeg kunne egentlig godt tænke mig at være nonne og bare forsvinde væk, sagde hun i forhold til at melde sig ud af ‘hamsterhjulet’.

– Der er noget med roen, taknemmeligheden og det enkle liv. Det er noget, jeg kan tage med ind i mit eget liv, lød det fra ’En Lille Melodi’-sangeren, der rådførte sig hos priorinden om muligheden for selv at blive nonne.

Kræver robusthed

– Hun svarede, at det er hårdt at være nonne, og at det ikke er alle forundt. Det kræver sin kvinde, en stærk psyke, og at man er robust, lød det fra klosterlederen til Anne Herdorf.

Svaret kunne Anne Herdorf tage med sig hjem til genovervejelse af drømmen.

Gjort af det samme stof

Ved siden er skuespillet er Anne Herdorf i øvrigt uddannet sygeplejerske, og hun har blandt andet tidligere hjulpet til på ’Mændenes Hjem’ i København.

– Jeg er gjort af det samme stof som nonnerne, der hjælper mennesker i nød og de udstødte, sagde hun, der i sommerens løb har optrådt som diner-sanger i ’Rottefælden’, Svendborg.

’Sister Act’ får premiere den 21. september, og Anne Herdorf skal herefter spille frem til jul.

 

 

Skuespillerne Anne Herdorf, Julie Steincke, Marianne Mortensen og Pia Rosenbaum hyggede sig med nonnerne i Benediktinerklosterets hyggelige have på Frederiksberg. (Foto: Kenth G. Madsen)

Se andre indlæg

Det skal der ske nu

Det skal der ske nu

Efter en flot sejr i ’X Factor’ er Helene Frank snart tilbage i skole-hverdagen