Det slår alt

Majestæten var ikke i tvivl, hvilken festlighed, der overgik alle andre i 2023

af | nov 1, 2023 | Kongelige, Margrethe

Dronningen tøvede ikke et sekund, da hun blev spurgt til, hvad der havde været den største og vigtigste begivenhed i årets løb.

– Det er der ingen tvivl om

Det handlede om en særlig fest for 1½ uge siden.

Nemlig Prins Christians 18-års fødselsdag, der blev fejret med pomp og pragt.

– Det var et af årets højdepunkter. Det er der ingen tvivl om, sagde Dronningen ved pressemødet forud for premieren på ’Snedronningen’ 30. november i Tivoli.

Forløb fint

– Det var mit indtryk, at folk havde en god aften, og at det hele forløb meget fint, lød det videre fra den 83-årige monark.

Dronningens særlig gaver

Udover tildelingen af ‘Elefantordenen’ og hendes foræring af en optræden med musikeren Benjamin Hav til Prins Christians fest, afslørede Hendes Majestæt yderligere gaver til barnebarnet.

Ting fra farfar

– Jeg har også givet ham nogle ting, der har tilhørt hans farfar, Prins Henrik, sagde Margrethe, der fungerer som scenograf og kostumedesigner i balletforestillingen ’Snedronningen’.

For tredje gang

– Det er dejligt at være tilbage og få lov til at prøve en tredje gang, sagde hun og fortsatte:

Ukampdygtig

– Når man er involveret i sådan noget, så kommer energien helt af sig selv, fortalte Dronningen, der tilsyneladende ikke var mærket af en ryg-operation, som tidligere på året gjorde hende ukampdygtig i nogle måneder efter.

Juleplanerne

En generelt opløftet Dronning fortalte også om juleplanerne.

– Jeg regner med at familien kan samles på Marselisborg, sagde hun med henvisning til juleresidensen i Aarhus.

 

Se flere billeder herunder:

I ‘Snedronningen’ samarbejder Dronningen også med Tivolis balletmester Peter Bo Bendixen. (Foto: Kenth G. Madsen)

Dronningen havde også en ny skitse klar, og som hun stolt viste frem flankeret af samarbejdspartnerne Nanna ‘Oh Land’ Øland Fabricius og balletmester Bo Bendixen. (Foto: Kenth G. Madsen)

Dronningen forlader pressemødet til den kommende balletforestilling ‘Snedronningen’ i Tivoli, hvor hun står for scenografi og kostumer. Den kongelige droske i baggrunden er en rekvisit. (Foto: Kenth G. Madsen)

Se andre indlæg

Mary reagerer på tragedie

Mary reagerer på tragedie

Hjemmeværnssoldat faldt død om natten før Marys deltagelse i fejringen af værnets 75-års jubilæum i Churchillparken. Klik og få alle billederne i galleriet

Græd af glæde

Græd af glæde

Kong Frederiks hædersbevisning endte med at udløse tårer hos en garder ved Livgardens Kaserne i København. Se alle billederne fra ‘Urparaden’ i galleriet herunder